La pàgina més complerta de l'educació

viernes, 25 de junio de 2010

ANEM A LA CUINA!!!


La recepta de la coca de sant Joan (he tret la informació d'aquesta pagina)ttp://www.petitchef.es/recetas/cooking-challenge-revetlla-de-sant-joan-amb-coca-de-llardons-fid-887711Anem per feina!

Ingredients:
? 400 g de farina de força 
? 200 g de llet semidesnatada 
? 175 g de llardons
? 150 g de llard
? 100 g de sucre 
? 25 g de llevat fresc 
? 5 g de sal 
? 1 cs de matafaluga
? 50 g de pinyons + 50 g de pinyons per a decorar

Preparació:

1.- Desfem el llevat amb una cullaradeta de sucre, una cullera de farina i un xorret d'aigua tèbia, ho deixeu durant 10 minuts per comprovar que el llevat és actiu. Aquest truquet me'l va ensenyar la nostra Elvira ;)

2.- Tritureu els llardons amb els primers 50 g de pinyons. Un cop triturats afegir la matafaluga, barrejar i reservar.

3.- Escalfar la llet fins que estigui tèbia, i abocar-hi la barreja anterior i el llard i remenar.

4.- Posar aquesta darrera amalgama a la cubeta de la panificadora, afegir-li la sal, el sucre i la farina, i per últim el llevat.

5.- Programar la panificadora, segons el model que tingueu, al programa d'amasar, pero que no llevi!

6.- Acabat l'amassat deixar reposar durant 30 minuts, jo la deixo a dins mateix de la panificadora, però si no voleu treure l'heu de tapar amb un drap i deixar-la en un lloc que no hi hagi corrent d'aire i la temperatura sigui estable (a vegades vaig servir el microones per aquest ús).

7.- Damunt de paper de forn, estireu la massa i li doneu la forma desitjada (la forma ovalada és la més característica de la coca de Sant Joan).

8.- Mentre aneu preparant-ho tot, deixar el forn encès a 50ºC. Apagar el forn i deixar la coca tapada durant tota la nit dins d'aquest. La Mercè adverteix que és preferible aquest repòs... El truquet d'encendre el forn per als segons llevats és de la nostra Quo ;)

9.- L'endemà, decorar amb els 50 g de pinyons restants, presionant un xic per a què s'enganxin, espolvorejar de sucre i cap al forn a coure. Nosaltres abans d'enfornar humitegem el forn.

10.- La temperatura del forn es recomana sobre els 175ºC, el temps segons el forn i si us agrada més o menys torradeta...

11.- Deixar-la refredar.

Esperem que us agradi i que vagi de gust, ara la feinada serà vostra en triar quina feu de tantes com s'editaran avui... ;)


Com voleu que no me les estimi, a les Cooking Challenge! amb el fotimer de coses que estic aprenent amb elles! 

Venim del nord venim del sur
de terra endins de la mar enllà...




Cocinarte
Cuina per a llaminers
Dit i Fet
El olor del café
Hierbas y especias
Las recetas de Glutoniana
Los cerezos en flor
Quocinando
Pikerita
nosaltres





Puntúe esta receta :





: Cooking | Cooking Challenge 
Receta similar


No hay comentarios:

Publicar un comentario en la entrada