La recepta de la coca de sant Joan (he tret la informació d'aquesta pagina)ttp://www.petitchef.es/recetas/cooking-challenge-revetlla-de-sant-joan-amb-coca-de-llardons-fid-887711Anem per feina!
Ingredients:
? 400 g de farina de força
? 200 g de llet semidesnatada
? 175 g de llardons
? 150 g de llard
? 100 g de sucre
? 25 g de llevat fresc
? 5 g de sal
? 1 cs de matafaluga
? 50 g de pinyons + 50 g de pinyons per a decorar
Preparació:
1.- Desfem el llevat amb una cullaradeta de sucre, una cullera de farina i un xorret d'aigua tèbia, ho deixeu durant 10 minuts per comprovar que el llevat és actiu. Aquest truquet me'l va ensenyar la nostra Elvira ;)
2.- Tritureu els llardons amb els primers 50 g de pinyons. Un cop triturats afegir la matafaluga, barrejar i reservar.
3.- Escalfar la llet fins que estigui tèbia, i abocar-hi la barreja anterior i el llard i remenar.
4.- Posar aquesta darrera amalgama a la cubeta de la panificadora, afegir-li la sal, el sucre i la farina, i per últim el llevat.
5.- Programar la panificadora, segons el model que tingueu, al programa d'amasar, pero que no llevi!
6.- Acabat l'amassat deixar reposar durant 30 minuts, jo la deixo a dins mateix de la panificadora, però si no voleu treure l'heu de tapar amb un drap i deixar-la en un lloc que no hi hagi corrent d'aire i la temperatura sigui estable (a vegades vaig servir el microones per aquest ús).
7.- Damunt de paper de forn, estireu la massa i li doneu la forma desitjada (la forma ovalada és la més característica de la coca de Sant Joan).
8.- Mentre aneu preparant-ho tot, deixar el forn encès a 50ºC. Apagar el forn i deixar la coca tapada durant tota la nit dins d'aquest. La Mercè adverteix que és preferible aquest repòs... El truquet d'encendre el forn per als segons llevats és de la nostra Quo ;)
9.- L'endemà, decorar amb els 50 g de pinyons restants, presionant un xic per a què s'enganxin, espolvorejar de sucre i cap al forn a coure. Nosaltres abans d'enfornar humitegem el forn.
10.- La temperatura del forn es recomana sobre els 175ºC, el temps segons el forn i si us agrada més o menys torradeta...
11.- Deixar-la refredar.
Esperem que us agradi i que vagi de gust, ara la feinada serà vostra en triar quina feu de tantes com s'editaran avui... ;)
Com voleu que no me les estimi, a les Cooking Challenge! amb el fotimer de coses que estic aprenent amb elles!
Venim del nord venim del sur
de terra endins de la mar enllà...
* Cocinarte
* Cuina per a llaminers
* Dit i Fet
* El olor del café
* Hierbas y especias
* Las recetas de Glutoniana
* Los cerezos en flor
* Quocinando
* Pikerita
* nosaltres
![]()
2.- Tritureu els llardons amb els primers 50 g de pinyons. Un cop triturats afegir la matafaluga, barrejar i reservar.
3.- Escalfar la llet fins que estigui tèbia, i abocar-hi la barreja anterior i el llard i remenar.
4.- Posar aquesta darrera amalgama a la cubeta de la panificadora, afegir-li la sal, el sucre i la farina, i per últim el llevat.
5.- Programar la panificadora, segons el model que tingueu, al programa d'amasar, pero que no llevi!
6.- Acabat l'amassat deixar reposar durant 30 minuts, jo la deixo a dins mateix de la panificadora, però si no voleu treure l'heu de tapar amb un drap i deixar-la en un lloc que no hi hagi corrent d'aire i la temperatura sigui estable (a vegades vaig servir el microones per aquest ús).
7.- Damunt de paper de forn, estireu la massa i li doneu la forma desitjada (la forma ovalada és la més característica de la coca de Sant Joan).
8.- Mentre aneu preparant-ho tot, deixar el forn encès a 50ºC. Apagar el forn i deixar la coca tapada durant tota la nit dins d'aquest. La Mercè adverteix que és preferible aquest repòs... El truquet d'encendre el forn per als segons llevats és de la nostra Quo ;)
9.- L'endemà, decorar amb els 50 g de pinyons restants, presionant un xic per a què s'enganxin, espolvorejar de sucre i cap al forn a coure. Nosaltres abans d'enfornar humitegem el forn.
10.- La temperatura del forn es recomana sobre els 175ºC, el temps segons el forn i si us agrada més o menys torradeta...
11.- Deixar-la refredar.
Esperem que us agradi i que vagi de gust, ara la feinada serà vostra en triar quina feu de tantes com s'editaran avui... ;)
Com voleu que no me les estimi, a les Cooking Challenge! amb el fotimer de coses que estic aprenent amb elles!
Venim del nord venim del sur
de terra endins de la mar enllà...
* Cocinarte
* Cuina per a llaminers
* Dit i Fet
* El olor del café
* Hierbas y especias
* Las recetas de Glutoniana
* Los cerezos en flor
* Quocinando
* Pikerita
* nosaltres
: Cooking | Cooking Challenge
- COCA DE SANT JOANAñadir el 16/06/2009 03:05:08La nit de Sant Joan, és nit d?alegriaEstrellat de Flors, L?estiu ens arribaDe mans d?un fillet que li fa de guia.Primavera mor, l?hiverm es retira.Si arribes l?amor, mai mes moriría.Les flames del foc la nit tornen día,Si arribes l?amor, que[...]http://cocinitas-hebe.blogspot.com/2009/06/co...
- Coca de greixonsAñadir el 29/06/2009 11:00:00Anem una mica de bòlid uns dies... i les receptes se'ns acumulen! Tinc un munt de fotos per processar i publicar al bloc. Només em faltava un maldecap més a la vida XD. En fi, anem per feina... aquesta és una de les coques que vaig fer per Sant[...]http://catacuina.blogspot.com/2009/06/coca-de...
- decàleg de la Coca de Sant Joan. #decuinafacts-vol1Añadir el 16/06/2010 13:16:00Ara que s'acosta Sant Joan, i abans de fer al forn la meva propia coca, deixeu-me si-us-plau glosar en deu resumides frases la meravella d'aquest dolç tan tradicional. Un decàleg fet amb visió desenfadada, fet desde l'amor sincer. Que és com sempre[...]http://www.decuina.net/2010/06/decaleg-de-la-...
- Foto de coca de llardons (chicharrones) - Coca de Sant JoanAñadir el 18/06/2010 20:03:00Se acerca la verbena de San Juan 2010 (revetlla de sant joan) y la coca por excelencia aqui es la coca de llardons i pinyons (piñones). Esta buenisima acompañada de un buen cava.Blogalaxia Tags: coca barcelona pastel torta tarta cavahttp://feedproxy.google.com/~r/CocinaEcuatori...
- Cocas de Sant Joan y las Cooking ChallengeAñadir el 20/06/2010 13:58:00Ya he dicho más de una y de dos veces que estoy encantada de la vida de pertenecer a éste grupo llamado cooking challenge. Lo que empezó como un grupo de bloggeras que casi ni nos conocíamos para elaborar juntas una misma receta y[...]http://loscerezosenflor.blogspot.com/2010/06/...
No hay comentarios:
Publicar un comentario